Hooikoorts & allergie

 

Hooikoorts en allergieklachten zijn bijzonder vervelend en kosten veel energie. Terwijl veel mensen genieten van het voorjaar en de tuin, zit jij binnen met een gevoel van wattenhoofd, tranende, jeukende, rode ogen  en een loopneus die ook nog eens verstopt kan zitten.

Heb je daar ook last van?

Er zijn al veel mensen die ik heb mogen prikken waardoor de klachten grotendeels of geheel verdwenen. Het kan echt. Meestal is 2 à 3 keer voldoende als je vroeg genoeg in het jaar met acupunctuur begint. Is het hooikoortsseizoen al bezig en zou je graag willen stoppen met de neussprays en oogdruppels, dan is er nog steeds de mogelijkheid om iets aan de klachten te doen.

 

voeding

Een van de stoffen die vrijkomt bij het verdringen van de allergenen is histamine. Deze stof speelt een grote rol bij het ontstaan van de overgevoeligheidssymptomen. In bepaalde voedingsmiddelen komt ook histamine voor, of andere stoffen die histamine in het lichaam vrijmaken. Om te voorkomen dat klachten verergeren is het aan te bevelen deze voedingsmiddelen te laten staan in de hooikoortsperiode.

aardbeien – bananen – ananas – kiwi

schaal- en schelpdieren – sardientjes – garnalen

varkensvlees -rookworst – eieren

tomaten – spinazie – zuurkool -avocado

kruiden -kaneel

bier – jenever  – wijn

chocolade- vanille- cacao – suiker

zuivelproducten – ijs