Wie ben ik

Marij Nuij

Ik ben Marij Nuij en oprichter en eigenaar van Praktijk Marij Nuij. Hier ben ik werkzaam als acupuncturist.

Mijn belangstelling voor Traditionele Chinese Geneeskunde (Traditional Chinese Medicine/ TCM) is meer dan  30 jaar geleden begonnen met een beroepsopleiding voor Shiatsu-massage. Ik vond en vind het fijn om iets met mijn handen te doen en de ander  daarmee diep te raken, te beroeren.

Na het afsluiten van deze opleiding was duidelijk dat er geen weg terug zou zijn. Na de shiatsu heb ik in zowel België als Nederland een acupunctuuropleiding afgerond.

Voor mij biedt de TCM niet alleen  een behandelvorm. Het is een levensfilosofie waarbij ik streef naar herstel van evenwicht op lichamelijk, psychisch en emotioneel niveau.

De kennis van TCM beïnvloedt je denkwijze, maakt je bewust van je leefwijze, de invloed van  voeding, de invloed die emoties op je hebben…

Naast mijn huidige werk als acupuncturist en medisch thermograaf ben ik ook echtgenote en moeder van twee puberzonen die wij uit Haïti hebben geadopteerd. Het huis staat regelmatig bol van het Caribische temperament en de balans is soms ver te zoeken!

Eén ding heb ik in al die jaren zeker geleerd: u kunt uw leefwereld altijd beter maken, als u weet welke zaken invloed hebben op uw bestaan, op uw gezondheid , op uw gevoel voor welbehagen enzovoort. Het is voor mij altijd een uitdaging om daar samen met u naar te kijken.

 

Opleidingen in de Chinese Geneeswijzen die ik heb gevolgd:

  • Shiatsu-opleiding Oost West Centrum Arnhem
  • IOKAI-shiatsu Groningen en Den Bosch bij de heren Kawada en Sasaki
  • Internationale Shiatsu School van Saul Goodman te België
  • Klassieke acupunctuuropleiding bij Jing Ming te België
  • Klassieke acupunctuuropleiding bij Qing Bai te Nijmegen
  • Opleiding acupunctuur en Chinese Kruiden t.b.v. gynaecologie & fertiliteit
  • Opleiding ECIWO-geneeskunde
  • Opleiding BBRS-acupunctuur