Voor wie

Praktijk Marij Nuij; ook iets voor u?

Acupunctuurpraktijk Marij Nuij focust zich in het bijzonder op mensen met:

 * hoofdpijn en migraine,

  * burn-out en gebrek aan energie,

   * mobiliteitsklachten.

Acupunctuur is toegankelijk voor ieder die zijn/haar kwaliteit van leven binnen afzienbare tijd wil verbeteren.
Wanneer uw gezondheid verbetert heeft dat ook een gunstig effect op uw energieniveau, emotioneel welzijn en ontspanning. Werk en vrijetijdsbesteding komen veel minder of niet meer onder druk te staan.

Acupunctuur is bijzonder effectief bij spier- en gewrichtsklachten, hielspoor, hoofdpijnen, nek-, schouder- en rugklachten, chronische vermoeidheid, klachten veroorzaakt door burn-out en stress.
Het maakt optimaal gebruik van het zelfherstellend vermogen van de mens. Daarnaast is er ook veel aandacht voor het ontstaan van klachten en het voorkomen daarvan in de toekomst.

Deze doelgroepen nader belicht:

Mensen met een burn-out en/of vermoeidheid

Herkent u zich hierin; niet goed slapen, hondsmoe, niet kunnen concentreren, somber en snel huilen of boos worden, alleen nog maar bezig met verplichtingen en zelfs dat is teveel …

Via acupunctuur  wordt het lichaam weer in een staat van ontspanning gebracht. Het verbeteren van lichamelijke en mentale klachten gaat hand in hand. Het beïnvloed elkaar wederzijds in positieve richting. Hierdoor ontstaat er meer ruimte om te werken aan datgene wat de klachten heeft doen ontstaan. Een goede en veilige begeleiding maakt dat de resultaten ook duurzaam zijn.

Marijke (56)

“Op een nieuw spoor”

Ik had problemen met het verteren van voedsel, pijn aan haar gewrichten en last van hielspoor. “Ook had ik klachten van de overgang en dat viel niet mee. Ik kwam in een vicieuze cirkel. De behandeling bij Marij heeft me weer op een nieuw spoor gezet. Ik ben blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Ik ging met grote sprongen vooruit.

Ik kan weer stukjes wandelen en ga volop met de fiets op pad. Ik kan anderhalf uur aan een stuk fietsen. Ik ben geestelijk en lichamelijk weer heerlijk in balans. Ik heb een lange weg bewandeld met veel hobbels en gaten, maar de finish is nu in zicht. Ik heb nog niet altijd de energie die ik zou willen hebben, maar het leven lacht me weer toe. Ik geniet weer echt van dingen!”

Mensen met hoofdpijn- of migraineklachten

Emma van Vlimmeren (12)

“Aanrader voor kinderen met migraine”

“In 2013, tijdens een Sinterklaasviering op school, kreeg ik voor de eerste keer hele zware hoofdpijn. Mijn papa dacht dat het migraine was. Ik was gevoelig voor licht en moest overgeven. Toen ik het zes keer binnen een half jaar tijd kreeg, zijn we naar de dokter gegaan. Maar omdat ik toen nog geen 12 jaar was, mocht ik geen migrainemedicijnen nemen.

Marij zei gelukkig dat ze me wel kon helpen met de migraine. Ik vond het wel heel spannend omdat ik bang ben voor naalden, maar er kwam geen naald aan te pas. Ze behandelde me door met een stokje op verschillende punten te duwen. Hoe vaker ze het deed hoe minder ik het pijn vond doen. Ik ben heel blij dat ik het heb gedaan. Sinds de behandelingen heb ik geen migraine meer gehad. Als ik er wel weer last van krijg, ga ik direct weer naar Marij. Ze levert goed werk! Ze is een vrolijke mevrouw met wie je goed kunt praten. Ik zou andere kinderen met migraine de behandeling bij Marij zeker ook aanraden.”

Problemen met mobiliteit

Heeft u moeite met lang staan of lopen, met het draaien van uw nek, kost het u moeite om de normale studie- of werkzaamheden te verrichten? Dan herkent u ook vast hoe het is om s’avonds nergens meer aan toe te komen. Een pijnlijke rug, stijve, pijnlijke schouderspieren of hoofdpijnklachten vanuit de nek zijn veel voorkomende klachten. Deze klachten zijn goed te behandelen met acupunctuur.

Petra ( 60)

“Dankzij acupunctuur kon ik mijn eigen zaak een goede start geven.”

Gezondheid is wel héél belangrijk! Dat besefte ik maar al te goed toen ik op mijn 56ste een eenmanszaak in de schoonmaak begon.
Net voor de aanvang schoot het in mijn rug en kon ik geen stap meer verzetten. In mijn hoofd begonnen alle radertjes al te draaien: geen werk, geen geld, geen mooie toekomst.
Tot iemand zei: “Ga naar Marij Nuij, misschien kan die je helpen.”
Gelukkig mocht ik meteen komen.
Mijn lichaam bleek in onbalans te zijn. Ik was een beetje verbaasd; zouden die paar naaldjes in mijn tenen de verzwakte delen van mijn lichaam kunnen versterken? Natuurlijk zit er een heleboel kennis achter.
Alleen al om zonder pijn en ontspannen op een behandeltafel  te kunnen blijven liggen en die naalden het werk te laten doen. Onbegrijpelijk.
Na enkele weken, nadat ik meerdere keren was geweest, ben ik kunnen beginnen met mijn eenmanszaak. Ik ben nog korte tijd eenmaal per week behandeld en was ook bang dat het opnieuw in mijn rug zou schieten. Marij heeft me geleerd om weer op mijn eigen lichaam te kunnen vertrouwen.
Nu enkele jaren later gaat het nog steeds goed met mijn rug en mijn onderneming. Met dank aan Marij die met haar kennis in acupunctuur mij zo snel heeft willen en kunnen helpen.

 

Vrouwen met vruchtbaarheidsproblemen

U kunt te maken krijgen met onbegrepen onvruchtbaarheid of verminderde vruchtbaarheid door een medisch reden. Acupunctuur richt zich op het herstellen van regel- en controlesystemen in het lichaam die van invloed zijn op uw mogelijkheid zwanger te raken en een zwangerschap goed uit te dragen. Acupunctuur helpt bij het zorgen voor een goede doorbloeding van de baarmoeder, het reguleren van de hormoonhuishouding, het reduceren van stress en het verbeteren van de algehele conditie.

Tijdens IVF, ICSI, IUI of andere fertiliteitsbehandelingen kan acupunctuur u eveneens helpen bij het scheppen van de optimale condities. In mijn behandelingen volg ik het behandeltraject van het ziekenhuis; algehele conditie verbeteren en ontspanning geven tijdens de fase waarin kunstmatig de cyclus wordt stilgelegd en stimuleren van de eicellen en doorbloeding van de baarmoeder wanneer u hier ook met spuiten mee bezig bent. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de kans op zwangerschap bij een vruchtbaarheidsbehandeling aantoonbaar groter is.

Eenmaal zwanger speelt acupunctuur een belangrijke rol bij de innestelingsperiode, door voor een goede doorbloeding en spierontspanning van de baarmoeder te zorgen. Ook het behandelen van zwangerschapsbraken, lage rugklachten, vasthouden van vocht, hoge bloeddruk, vermoeidheid en stress is mogelijk.

N.B. Op internet zijn veel artikelen gepubliceerd over het effect van  acupunctuur op fertiliteit.

Kinderen

Vanaf de leeftijd van enkele maanden kunnen kinderen behandeld worden. Met name massage kan zeer goed worden toegepast bij slaapproblemen, angst, onrust, ontwikkelingsstoornissen, spijsverteringsproblemen, motorische beperkingen, bedplassen en stotteren. Mijn ervaring is dat kinderen heel goed zelf aan kunnen geven of zij tijdens een behandeling wel of niet geprikt willen worden. In vergelijking met prikken wordt met vingerdruk ongeveer 80 procent van het effect bereikt. Kinderen mogen altijd zelf kiezen.