Behandeling Overzicht

Klassieke Acupunctuur

Door specifieke punten verspreid over het hele lichaam aan te prikken, kunnen blokkades in de circulatie van de levensenergie worden opgeheven. Het evenwicht kan zodoende hersteld worden. Het prikken gebeurt met zeer dunne naaldjes.

Klassieke acupunctuur wordt door mij met name toegepast bij hooikoorts en allergieën, vruchtbaarheidsbehandelingen en behandelingen tijdens de zwangerschap.

De uitgangspunten van de Traditionele Chinese Geneeswijze worden hierbij gehanteerd. Meer over klassieke acupunctuur.

 

Eciwo-Acupunctuur

In tegenstelling tot de klassieke acupunctuur worden bij Eciwo-acupunctuur maar vier zeer dunne naaldjes gebruikt. Door deze naaldjes te prikken in de handen en langs het scheenbeen worden op celniveau ontregelingen hersteld. De zogenaamde Eciwo-punten kunnen ook via acupressuur worden behandeld. De ontregelingen kunnen in het verleden zijn ontstaan of heel actueel zijn.

Eciwo-acupunctuur wordt toegepast bij iedereen met pijn, chronische en complexe klachten waarbij op celniveau veranderingen nodig zijn.

De Eciwo-acupunctuur vindt haar oorsprong in de celbiologie. Het is een vorm van informatieve geneeskunde en daarmee westers beïnvloed en wetenschappelijk onderbouwd. Meer over Eciwo-acupunctuur.

 

Parallel-Acupunctuur

Door maximaal vier naaldjes te prikken verdeeld over beide voeten, worden ook op celniveau ontregelingen hersteld. Eciwo- en parallel-acupunctuur kunnen gecombineerd worden. Parallel-acupunctuur omvat ook het gebruik van drukpunten en het Cellcom-systeem.

Parallel-acupunctuur wordt toegepast bij iedereen met pijn, chronische en complexe klachten waarbij op celniveau veranderingen nodig zijn.

Nu, na 35 jaar, is de parallel-acupunctuur nog altijd in ontwikkeling bij de Deen Hugo Nielsen. Hij vertaalt op een wetenschappelijke manier  de acupunctuur in biochemische systemen. Daarmee valt parallel-acupunctuur onder de informatieve geneeskunde.  Meer over parallel-acupunctuur.

 

Overige methoden

Acupunctuur kan worden ondersteund met verschillende andere behandelmethoden. Meer over overige methoden.